Pirellin testikuljettaja Jaime Alguersuari pitää päätöstä muuttaa rengasseoksia tällä kaudella huonona.

Espanjalaiselle AS-lehdelle puhunut entinen F1-kilpakuljettaja sanoo, että varikkopysähdysten täyteisen Barcelonan kisan perusteella ei ollut mielekästä vetää johtopäätöksiä renkaiden soveltuvuudesta GP-kisaamiseen.

– Neljän pysähdyksen taktiikat Espanjassa olivat odotettavissa, sillä asfaltti on karkea ja lämpötilat korkeita – ei siinä mitään draamaa ollut. Muutama kuljettaja ymmärtää renkaat ja muut eivät.

– [Fernando] Alonso ja Ferrari on oppinut ymmärtämään renkaita kuten myös [Kimi] Räikkönen ja Lotus. Muut eivät ole.

Avoimimmin renkaita on kritisoinut Red Bull -talli. Alguersuari pitää valitusta tarkoitushakuisena.

– [Sebastian] Vettel voitti 2011, mutta se vain menee niin, että silloin kun asiat sujuvat, ei valiteta, ja kun asiat eivät suju, syytetään renkaita.

Huomautettaessa, että Red Bull on sanonut, että Vettel voisi ajaa kestävämmillä renkailla paljon kovempaa, Alguersuari vastasi seuraavasti.

– Kyllä, se on mahdollista, ja mikäli [Nico] Hülkenberg ajaisi Red Bullia, hänkin olisi paljon parempi ja jollain muulla olisi ongelmia. Red Bull on yhä paras auto.

– Renkaat ovat samat kaikille. Tänä vuonna me olemme nähneet, että osa talleista työskentelee paremmin renkaiden kanssa kuin muut. Ei siinä mitään sen kummempaa ole.