Nelinkertainen formula ykkösten maailmanmestari Alain Prost uskoo Kimi Räikkösen onnistuneen paluussaan formula ykkösiin Michael Schumacheria paremmin, koska suomalaiskuljettaja ei ranskalaisen arvion mukaan ollut missään vaiheessa valmis jättämään lajia kokonaan.

Prost itse palasi formula ykkösiin Williams-tallissa vuoden tauon jälkeen 1993 – ja voitti kuljettajien mestaruuden samalla kaudella, joka jäi lopulta hänen viimeisekseen.

Ranskalainen sanoo Die Welt -sanomalehden sunnuntainumerolle, että hänen omassaan ja Räikkösen paluussa oli tiettyjä samoja piireitä.

– Kimin ja Schumacherin paluita ei voida verrata keskenään. Kun Räikkönen lähti, hän tiesi jo silloin palaavansa jonain päivänä takaisin. Hän ajoi rallia, piti itsensä kunnossa, eikä koskaan täysin ollut formula ykkösistä henkisesti ulkona.

– Minun kohdallani tilanne oli aika lailla vastaava. Olin vuoden sivussa, mutta valmistauduin tuona aikana paluuseeni, sekä fyysisesti että henkisesti.

– Schumacher puolestaan oli poissa kolme vuotta. Olen varma, ettei hän edes halunnut enää palata takaisin. Hänen comebackia ei oltu suunniteltu, vaan se oli eri tapahtumaketjujen summa.