Kimi Räikkönen sanoo Lotuksen tarvitsevan parempaa kilpailukykyä pysyäkseen mukana mestaruustaistossa kaudella 2013 vielä alkukauden jälkeenkin.

Monacon GP:n alla Sport360-lehdelle puhunut suomalainen sanoo, että tallin resurssit eivät ole tällä kaudella kasvaneesta budjetista huolimatta kahden lähimmän kilpailijan, Ferrarin ja Red Bullin tasolla.

– Meidän on oltava nopeampia, me tarvitsemme enemmän downforcea. Se on niin yksinkertaista. Mutta meillä on budjetti, jonka raameissa meidän on toimittava, Räikkönen sanoi.

Kysyttäessä tekniikkapomo James Allisonin lähdön vaikutuksista suomalaisen tulevaisuuden suunnitelmiin, vastaus oli melko ympäripyöreä.

– Minulla ei ole sopimusta ensi vuodesta. Huhuja on monenlaisia, mutta lopulta minun on tehtävä päätös itse. En ole edes puhunut ihmisten kanssa. Vaihtoehtoja saattaa olla.

Toisaalta nopea vetäytyminenkään F1-ympyröistäkään ei olisi täysin mahdoton ajatus, jos ei nyt varsinaisesti erityisen todennäköistäkään.

– F1 ei ole elämäni, minä vain rakastan kilpa-ajoa. Voisin lopettaa vaikka huomenna, mikäli menettäisin sen rakkauden. Minulla ei ole suunnitelmaa tulevaisuudelle.

– Olen voittanut maailmanmestaruuden, mikä oli tavoitteeni pienestä pitäen. Jos lopettaisin huomenna, olisin onnellinen. Tekisin normaaleja asioita ja pakenisin kaikkea sitä hevonpaskaa.