Monacon GP-kisan huomenna viidennestä ruudusta starttaava Lotuksen Kimi Räikkönen sanoo aika-ajojen menneen tuloksen osalta nappiin.

Kosteat olosuhteet eivät tyypillisesti ole Lotusta suosineet ja erityisesti Monacossa voivat vielä aiheuttaa tallista ja kuljettajasta riippumatonta sekaannusta radalla. Fernando Alonson jäätyä taakse – kahdella tuhannesosalla – ja Red Bullien ja Mercedeksien oltua selvästi nopeampia, viides sija oli parasta, mitä oli saatavilla.

– Päivä oli vaikea meille sään vuoksi, mutta sama juttu se oli kaikille kuljettajille. Tietenkään aika-ajot täällä eivät koskaan ole helpot ruuhkan ja ratavallien vuoksi. Olosuhteiden toivoisi aina olevan niin kuivat kuin mahdollista, sillä märällä täällä on valtavan liukasta, Räikkönen kommentoi.

– Olen tyytyväinen siihen, että pääsin läpi kärkikymmenikköön ja viitossija oli enemmän tai vähemmän parasta, mitä saatoimme toivoa ottaen huomioon, että seuraavaan nopeampaan autoon oli matkaa seitsemän kymmenystä.

Mahdollisuuksista yhden varikkopysähdyksen strategiaan Räikkönen ei vielä antanut lupauksia.

– En ole vielä varma, mitä teemme kisassa. Meillä ei ole vielä selkeää kuvaa siitä, sillä muiden valitsemia strategioita ei voi koskaan tietää. Huomennapahan näemme.