Jenson Button on innoissaan torstaina vahvistetusta Hondan paluusta formula ykkösiin kaudella 2015 McLarenin moottoritoimittajana. Brittikuljettajalla on aiempaa kokemusta japanilaisyhtiöstä useiden vuosien ajalta.

– Minä olen jo nauttinut pitkästä ja menestyksekkäästä yhteistyöstä Hondan kanssa, Button sanoi.

– Ajoin ensi kertaa Honda-moottorisella F1-autolla vuonna 2003 ja olin Hondan tehdastallin kuljettaja vuosina 2006-2008. Voitin ensimmäisen GP-kisani Unkarissa 2006 Hondan F1-autolla, joten tiedän tarkalleen, kuinka intohimoinen Honda on moottoriurheilusta ja eritoten formula ykkösistä.

Kun japanilaisvalmistaja edellisen kerran teki yhteistyötä McLarenin kanssa, tuloksena oli neljä vuotta lajin dominointia, jonka toi päätökseensä vasta Williamsin legendaarinen FW14B-kilpuri kaudella 1992.

Kuljettajina McLarenilla olivat muiden muassa edesmennyt Ayrton Senna sekä Alain Prost.

– Minä kasvoin seuraten McLaren-Hondan F1-autoja kilpailemassa ja voittamassa ympäri maailmaa; he kirjoittivat loisteliaan luvun lajin historiaa, Button muisteli.

– Jopa nyt miettiessäni noita ainutlaatuisia punavalkoisia autoja, mieleeni tulee muistoja yksistä dramaattisimmista ja jännittävimmistä kisoista, joita moottoriurheilu on koskaan nähnyt.