Poikkeuksellisen vaikeasta alkukaudesta kärsineen McLarenin kuljettaja Jenson Button aikoo aloittaa kautensa uudestaan ensi viikonloppuna.

Alla britillä on yhdeksäs sija Australiasta sekä varikkopysähdyksellä pieleen mennyt, mutta pitkään lupaavalta vaikuttanut pisteetön Malesian kisa.

– Tietyllä tavalla Kiinan GP tuntuu melkein kauden uudelleen käynnistämiseltä omalta osaltani, Button sanoi kisaennakossaan.

– Kahden pisteen saaminen kahdesta ensimmäisestä kisastani ei tietenkään ollut sitä, mitä meillä oli mielessä vuoden alussa, mutta minusta jokainen tallissa on ottanut itseään niskasta kiinni ja hyökännyt automme puutteiden kimppuun. Me tiedämme, missä suorituskykymme kärsii.

Shanghain radalta löytyy muutama erittäin hidas mutka, kiemurainen ensimmäinen sektori sekä kaksi pitkää suoraa. Button, joka voitti kisan vuonna 2010, uskoo säätöjen löytyvän.

– Automme on aina suoriutunut hyvin tällä radalla ja olemme aina pystyneet löytämään hyvän balanssin hitaisiin osiin, nopeisiin suunnan muutoksiin sekä matalaa downforcea vaativalle pitkälle [taka-] suoralle.

– Minusta voimme ajaa hyvän kisan ensi viikonloppuna. Tärkeää on aloittaa viikonloppu keskittyneenä, hioa vahvuuksiamme läpi sessioiden ja parantaa ymmärrystämme autosta. Uskon, että mestaruustaistossa on kaikki yhä täysin avoinna.