Ensi viikonlopun Bahrainin GP:ssä tullaan käyttämään kovia ja keskikovia rengasseoksia.

Vaikka rengaspäätöksen odotetaan parantavan Red Bullin ja Mercedeksen mahdollisuuksia ja heikentävän Lotuksen iskukykyä, arvostettu F1-asiantuntija James Allen pitää Lotuksen Kimi Räikköstä silti voittajasuosikkina.

– Tämä auttaa Red Bullia ja Mercedestä, joilla on ollut enemmän ongelmia pehmeämpien yhdistelmien kanssa. Samalla se toimii Lotusta vastaan, jonka auto on ollut lempeämpi renkaille, Allen sanoo blogissaan.

– Kuitenkin Kimi Räikkönen olisi voinut voittaa Bahrainissa viime vuonna ja Räikkönen on yksi suosikeista tänä vuonna. Lotusta on syytä pitää silmällä – erityisesti tiimin erinomaisen rangashallinnan takia.

Bahrainin GP ajetaan ensi sunnuntaina. Viime vuonna Kimi oli kisan kakkonen Sebastian Vettelin jälkeen.