Red Bullin urheilukonsultti Helmut Marko uskoo, että Pirellin uudet jopa viimekautisia nopeammin kuluvat renkaat ovat askel liian pitkälle.

F1-sarjan kotisivun haastattelema Marko näkee renkaiden heikentävän kilpailua sarjassa, sillä ongelmat vievät autojen suorituskyvystä parhaan terän.

– Täytyy olla varovainen arvioiden kanssa, koska kyseessä on vasta toinen kisa, mutta se antaa meille päänsärkyjä, että me emme voi hyödyntää automme ja kuljettajiemme potentiaalia, koska renkaat eivät mahdollista sitä.

– Huhu paddockilla kertoo, että tämän vuoden renkaat ovat hieman liian äärimmäiset. Tosiasia on, että renkaat eivät ainoastaan kärsi äärimmäisestä suorituskyvyn menetyksestä vain muutaman kierroksen jälkeen, vaan niistä myös lähtee isoja möhkäleitä.

– Vaikuttaa siis siltä, että renkaissa on perustavanlaatuisia puutteita, sillä ongelmia ei ole vain kuumissa, vaan myös viileissä olosuhteissa. Muut tallit kokevat näitä ongelmia eri muodoissa, mutta ei voi olla niin, että sinulla on auto, jossa on eniten downforcea, mutta sitä on vähennettävä renkaiden saamiseksi toimimaan edes joten kuten.

Avauskisassa Australiassa sekä Lotus että Ferrari olivat energiajuomatallia kilpailukykyisempiä hallittuaan renkaat paremmin. Red Bull -pomon rengaskritiikissä ei kuitenkaan ole suinkaan kyse katkeruudesta.

– Ei ollenkaan. Minä olen aina ymmärtänyt, että parhaan ja nopeimman tulee voittaa. Parhaan auton valmistajaa ei pidä rangaista.