Brundle vihjaa uhkaavalla F1-tulevaisuudenkuvalla – kuka voi estää?

© Kuva: Getty Images

Entinen F1-kuski ja kommentaattorilegenda Martin Brundle on esittänyt tiukan varoituksen paitsi tulevasta kaudesta, myös formula ykkösten tulevaisuudesta pidemmällä tähtäimellä.

Brundle vihjaa, että lajissa saatetaan pitkä ja yksitoikkoinen aikakausi Sebastian Vettelin dominointia. Alkavalla kaudella 2013 ex-kuski nostaa muun muassa Lewis Hamiltonin ja Jenson Buttonin mahdollisiksi haastajiksi, mutta lisää:

– Uskon kuitenkin silti, että Vettel Red Bullissa on todennäköisin [mestaruuden] voittaja. Hän paranee ja paranee jatkuvasti, Brundle selitti brittilehti Expressin mukaan.

Mutta mikä kenties huolestuttavaa, nykyisistä viidestä mestarista kolme – Fernando Alonso, Button ja Kimi Räikkönen – ovat jo valmiiksikin yli 30-vuotiaita.

Edellinen yli kolmekymppinen mestari formula ykkösissä oli Michael Schumacher lähes kymmenen vuotta sitten, mutta tällöin hänen ei tarvinnut sietää kilpailua sen enempää tallin sisältä kuin ulkopuoleltakaan.

Näin ollen mikäli 28-vuotiaan Lewis Hamiltonin siirto Mercedekselle ei osoittaudu menestykseksi, saattaa Schumin 2000-luvun alun kaltainen dominointi olla vain varjo siitä, mitä Vettel voi esittää seuraavan vuosikymmenen aikana.

-Itse aina sanon, että kuljettajat nousevat henkilökohtaiselle huipputasolleen 28-32 vuoden iässä. Vettel on yhä vasta 25!, Brundle muistuttaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.