Valtteri Bottas saa huomenna ensi kertaa käyttöönsä F1-auton kisakuljettajan ominaisuudessa Williamsilla. Vaikka käytössä on vielä uusilla osilla maustettu viimevuotinen FW34, 23-vuotias sanoo olevansa innoissaan pääsystä ratin taakse.

– Olen odottanut nyt kaksi päivää, mutta ei sillä väliä ole, koska tiedän, että ajan seuraavat kaksi päivää, ja sen jälkeen saan auton käyttööni moneen otteeseen tällä kaudella, Bottas sanoi uutistoimisto Reutersille keskiviikkona.

– Tunne on siis erilainen, on todella mukava saada kaikki lopultakin alkamaan. Edellisen kerran taisin kisata Macaossa formula kolmosissa vuoden 2011 lopussa. Siitä on kulunut hetki, mutta se ei tunnu siltä. Oloni on sellainen, että olen ehdottomasti valmis ajamaan kilpaa.

– Minulla ei ole koskaan ollut mitään ongelmia motivaation kanssa, mutta on sanottava, että olen nyt motivoituneempi kuin koskaan.

Kun kausi alkaa Australiassa maaliskuussa, tavoitteena on saada autosta enimmät irti alusta alkaen.

– Päätavoite on kehittyä kuljettajana, mutta olen myös asettanut riman melko korkealle kauden alusta lähtien.

– Jo ensimmäisessä kisassa haluan saada auton sille kuuluville sijoille, pysyä Pastorin (Maldonado) vauhdissa sekä jatkaa oppimista ja kehittymistä kisa kisalta.