Kimi Räikkösen motivaatiosta ajaa formula ykkösiä on riittänyt keskustelua ja miehen tempaukset nousevat aika ajoin otsikoihin.

Räikkönen poistui pariksi vuodeksi pois F1-parrasvaloista kauden 2009 jälkeen ja tuolloin supistiin kilpaa Kimin motivaation suhteen – vyöllä oli kaksi vuotta aiemmin voitettu F1-titteli eikä mestaruuden jälkeiset pari sesonkia tuoneet enää menestystä Ferrarin F1-tiimissä.

Räikkönen aiheutti suurta kohua kauden 2009 Malesian kisassa. Tuolloin kilpailu keskeytettiin rankkasateen takia – siinä missä muut kuljettajat odottivat päätöstä kisan jatkamisesta, nähtiin Räikkönen jo mussuttamassa jäätelöä, mikä tulkittiin silloin välinpitämättömyytenä monen asiantuntijan suulla.

– Mitä voit tehdä, jos tiimi kertoo auton olevan rikki ongelman takia. Et voi kilpailla, vaikka sanoin haluavani kilpailla, Räikkönen paljastaa virallisen F1 2012 Season Reviewn haastattelussa F1Pulsen mukaan.

– Ihmiset keksivät tyhjästä paskaa. Minulla ei ollut todellakaan mitään muuta tehtävissä kuin syödä jäätelöä.

Räikkönen muistetaan myös viime kaudelta jäätelötempauksesta. Samaisen Malesian GP:n yhteydessä Lotus jakoi lehdistön edustajille jäätelöitä Kimin terveisten kera.