Viime vuonna F1-uransa lopettanut Jarno Trulli arvioi tuoreessa italialaishaastattelussa Kimi Räikkösen paluun olleen menestys. Nykyisin Caterhamin nimellä kulkevassa tallissa viimeisimpänä ajanut Trulli uskoo tietävänsä mitä Räikkönen vielä tarvitsee saadakseen autosta parhaan irti.

– [Räikkösen paluu] on ollut erittäin positiivinen. Se oli myös erittäin onnekas: hän otti ison riskin hyväksyessään sopimuksen Lotuksen kanssa, joskaan hänellä ei ollut mitään hävittävää, 38-vuotias sanoo Omnicorse -sivustolle.

– Paluu tallissa, joka ei ollut kärjessä, oli hyppy tuntemattomaan, mutta talli on ollut fantastinen – tasainen ja luotettava.

Italialaiskuljettajan muistetaan olleen tarkka ohjauksen sopivuudesta itselleen ja hän sanoo Räikkösen kärsineen ainakin alkukaudella samasta tekijästä.

Tämä selittää myös sen, että suomalainen on ollut usein altavastaajana aika-ajoissa tallikaverilleen Romain Grosjeanille, vaikka sunnuntaina tilanne on yleensä kääntynyt päinvastoin.

– Kun tuntuma ohjaustehostimesta puuttuu, et pysty löytämään auton suorituskyvyn rajoja, mistä maksat sitten harjoituksissa. Mutta kisassa ajettaessa täydellä tankilla auton paino piilottaa monet ongelmista. Ongelmat ilmenevät kevyellä autolla, Trulli selittää.