Ferrarin Fernando Alonso uskoo, että mennyt F1-kausi on tehnyt hänestä paitsi paremman, myös arvostetumman kuljettajan. 31-vuotias vertaa itseään jo historian suurimpiin nimiin.

– Kolmas mestaruuteni jäi minulta juuri ja juuri sivu suun, mutta kaikesta huolimatta olen kasvanut kuljettajana ja ihmisenä, Alonso sanoi Gazzetta dello Sportin mukaan sunnuntaina Ferrarin kauden päätöstapahtumassa Valenciassa.

– Ennen kuin tulin Ferrarille, ihmisillä oli enemmän tai vähemmän hyvä mielipide minusta, mutta nyt olen pannut merkille uudenlaisen kunnioituksen, hän jatkoi.

Kysyttäessä mahdollisuudesta voittaa kuljettajien maailmanmestaruus ensi vuonna, espanjalainen sanoi sen olevan tavoitteena.

– Se riippuu auton kilpailukyvystä ja monista muistakin tekijöistä, mutta haluan ehdottomasti voittaa tittelin ja odotan seuraavia kolmea vuotta erittäin positiivisesti.

– Vaikkakaan minulla ei ole yhtä monta mestaruutta kuin (Juan Manuel) Fangiolla tai (Michael) Schumacherilla, näen itseni yhtenä suurimmista F1-kuljettajista.