Lotuksen tallipomo Eric Boullier kertoo Britannian medialle toivovansa, että Kimi Räikkösen voitto Abu Dhabissa vahvistaa tallin rahoitusta. Jo aiemmin tällä kaudella huhuissa on puhuttu tallin olevan raskaissa veloissa. Viime viikkoina esillä on ollut myös väitteitä muutoksista tallin omistussuhteissa.

Lotus-pomo on tyrmännyt väitteet huhuina, mutta myöntää, että nousu kärkitalliksi vaatii rahaa ja nousu palkintokorokkeen korkeimmalle askelmalle on paras tapa lähestyä neuvotteluita potentiaalisten sijoittajien kanssa.

– On paljon asioita, joita tarvitaan ollaksemme kärkitalli. Me olemme nyt osoittaneet maailmalle, että me olemme vakavissamme, että voimme tuoda tuloksia ja sen pitäisi myös auttaa kaupallisissa neuvotteluissa, ranskalainen myhäili.

– Rakentaaksemme tallin, voittavan tallin, me tarvitsemme enemmän kokemusta ja aikaa, koska tämä tiimi on tietyssä mielessä uusi. Meillä on kaksi uutta kuljettajaa.

– Me olemme oppineet tänä vuonna miten tehdään työtä yhdessä kuljettajiemme kanssa, ja meillä on ollut ylä- ja alamäkiä.

Kahdesta kuljettajastaan ainoastaan toisella – Räikkösellä – on jatkosopimus. Vaikkakin alkukaudella Romain Grosjean oli lauantaisin pääosin niskan päällä tallin sisäisessä taistossa, pisteiden keruu on läpi kauden ollut Räikkösen heiniä ja nyttemmin myös aika-ajovauhti on alkanut kääntyä suomalaisen eduksi.

Pisteitä Räikkönen on kerännyt enemmän kuin kaksi jokaista tallikaverinsa yhtä vastaan (198-90). Kuljettajiensa suoritustasosta tallipäällikkö sanoikin nyt seuraavaa:

– Mutta näemme nyt, että Kimi on vauhdissa aika-ajoissa ja kisoissa. Mitä tulee Romainiin, se jää vielä nähtäväksi.