Kun F1-kautta on jäljellä enää kaksi kilpailua, Sebastian Vettelin ja Fernando Alonson ero kuljettajien sarjassa on ensin mainitun eduksi kymmenen pistettä ja taistelu on venymässä viimeiseen kilpailuun Interlagosin radalla Brasilian Sao Paulossa.

Entinen F1-kuski Allan McNish kuitenkin varoittaa saksalaista: mestaruus on syytä varmistaa jo ensi viikonloppuna Teksasissa. Red Bull on nopea, mutta luotettavuuden ja rataoperaatiopuolen osalta parannettavaa verrattuna Ferrariin on ollut.

Toyotalla 2000-luvun alussa ajanut McNish muistuttaa, että mikäli ongelmia ilmenisi päätöskisassa, Alonso olisi suurella todennäköisyydellä hyötymässä tilanteesta.

– Minun näkökulmastani hänen [Vettel] täytyy varmistaa mestaruus Austinissa, skotti sanoi Sky-kanavan The F1 Showssa.

– Viimeinen paikka, johon haluaisin mennä mestaruustaistossa Alonson kanssa on Brasilia. Ferrari on ollut perinteisesti hyvä Brasiliassa ja siellä voi sataa. Jos katsotaan kaikkia märkiä kisoja tähän mennessä tällä kaudella, niin Fernando on ollut niissä elementissään. Hän on äärimmäisen taitava tällaisissa tilanteissa.

Niin ikään F1-autoja vuosia sitten ajanut Anthony Davidson uskoo, että saksalainen tulee mestaruuden noukkimaan, mutta lisää:

– Me olemme nähneet virheitä tehtävän. Ei ole syytä unohtaa, että tallin henkilöstö väsyy siinä missä moottoritkin, Davidson filosofoi.

– Luotettavuus nousee tekijäksi, ja virheitä on jo tapahtunut – katso vaikka mitä Vettelin tiimi teki Abu Dhabissa, englantilainen sanoi viitaten aika-ajojen polttoainemöhläykseen.