Jenson Button saa ensi vuonna tallikaverikseen McLarenilla nuoren Sergio Perezin, joka ajoittain erittäin lupaavista esityksistään huolimatta saa ottaa ison askeleen eteenpäin, mikäli pyrkii täyttämään Lewis Hamiltonin jättämän aukon.

32-vuotias Button myöntää pyrkivänsä nyt rakentamaan itselleen samankaltaisen kiistattomaan ykköskuljettajan aseman kuin Fernando Alonsolla sanotaan olevan Ferrarilla.

– Formula ykkösissä on paljon fiksua porukkaa, vaikkakaan se ei kenties näy ulkopuolelle kovin helposti. Se on erittäin kilpailuhenkinen ympäristö ja Fernando on yksi sellainen ihminen, Button sanoo Speed-kanavan mukaan Brasilian mediassa.

– Hän on ollut riittävän fiksu rakentaakseen tallinsa ympärilleen, mikä on jotain sellaista, johon me kaikki pyrimme. Saavutin sen edellisessä tallissani ja sama tapahtuu nyt [McLarenilla].

”Ensi vuonna voin olla ykkönen”

Kysyttäessä, että onko Hamiltonin tuleva lähtö tallista mahdollistanut Buttonille ”askeleen eteenpäin” roolissaan McLarenilla, vastaus oli seuraavanlainen:

– En kommentoi, Button sanoi, mutta jatkoi:

– Yksi ihminen vähemmän edessäni. Tänä vuonna olen ollut kisavauhdissa hyvä, mutta lauantaisin useimmiten enintään toiseksi nopein. Ensi vuonna voin olla ykkönen. Kisavauhti on vahvuuteni, eikä sen osalta ole mielestäni ketään parempaa.

2009 kauden maailmanmestari on ajoittain myös yhdistetty Ferrari-huhuihin, eikä britti aikaisemmin ole aina pyrkinyt kumoamaankaan niitä erityisen jyrkästi. Nyt ääni kellossa on muuttunut.

– Mielikuva, joka minulla on, on se, että sinut toivotettaisiin sinne lämpimästi tervetulleeksi, mutta sitten Fernando tulisi paikalle ja alkaisi puhumaan italian kielellä insinööreille, Button arvelee.