Lotus-talli oli tyytyväinen molempien kuljettajiensa suoritukseen Koreassa. E20 ei ole kierroksella kärkiautojen tasolla ja näin ollen Kimi Räikkösen kotiin tuoma viides sija ei tullut pettymyksenä.

– Minusta tämä oli hyvin pitkälti se, missä meidän pitikin tänään olla, Räikkönen sanoi Autosportin mukaan.

– Keltaiset liput startissa eivät auttaneet taistelussamme Felipen (Massa) kanssa, mutta niin tai näin, meillä ei oikein ollut sellaista vauhtia, jolla olisi voinut vastata Red Bulleille tai Ferrareille. Me myös menetimme melko paljon aikaa Lewisin (Hamilton) takana – pääosin siksi, että uusi pakoputkisto aiheuttaa pienen tehon menetyksen, joten ohittaminen oli vaikeaa.

– Muutamalla harjoitussessiolla me varmastikin opimme paljon, jotta voimme parantaa sitä.

Lotuksen johto kehui tyypilliseen tapaan Räikkösen suoritusta, jolla talli sai kaiken sen, mitä saatavilla oli.

”Viides sija Kimille oli maksimi”

– Me tiesimme, että me emme tulisi taistelemaan voitosta täällä ja viides sija Kimille oli maksimi, jonka saatoimme saavuttaa tänään, sanoi tallipäällikkö Eric Boullier.

– Oli hienoa nähdä Romain (Grosjean) ajamassa erittäin järkevästi kaikista paineista huolimatta. Minusta hän oppii tästä kokemuksesta ja se tulee tekemään hänestä vahvemman kuljettajan.

– Kimin kisataito oli tavanomaisen vaikuttavaa. Hänen taistelunsa Lewisin kanssa osoitti todellista tyylikkyyttä ja hän oli epäonninen sikäli, että hän ei ollut lähempänä kärkiryhmää oltuaan jumissa [Hamiltonin takana] niin kauan.

Tekniikkapomo James Allison arveli, että ainakin ajallisesti Räikkösen vauhti olisi riittänyt ilman epäonnisia olosuhteita parempaan.

– Me ajoimme maalin lähtöasemissamme, mikä on vahva, joskin lopulta ei kovin spektaakkelinomainen tulos.

– Ensimmäisellä stintillä Kimi pystyi elämään kärjen vauhdissa ja ilman kallista jaksoa Lewisin takana, hän olisi varmaankin pystynyt pysymään kosketuksissa kärkijoukkoon.