Ferrarin puheenjohtaja Luca di Montezemolo vannoo tallin kotisivulla, että talli tulee taistelemaan loppuun asti kuljettajien maailmanmestaruudesta. Fernando Alonso menetti sarjan kärkipaikan Sebastian Vettelille sunnuntaina.

Vaikka tilanne näyttää Maranellon kannalta vaikealta, Ferrari-pomo uskoo tilanteiden voivan muuttua nopeasti – erityisesti tällä kaudella.

– Tämä on erittäin avoin mestaruussarja. Muutama GP aikaisemmin McLaren oli se, joka vaikutti lyömättömältä. Nyt on Red Bullin vuoro ja me olemme yhä mukana taistelussa. On syytä pitää mielessä kuinka nopeasti tilanteet ovat muuttuneet tällä kaudella.

Esimerkkinä Montezemolo käyttää Kimi Räikkösen kaikkia todennäköisyyksiä uhmannutta maailmanmestaruutta vuonna 2007. Räikkösen ero kärkeen oli 17 pistettä kun kisoja oli enää kaksi jäljellä – ja silloin voitosta sai ainoastaan 10 pistettä.

– Niin monen vuoden aikana Ferrarilla olen nähnyt kaiken: maailmanmestaruuden häviämisen viimeisellä minuutilla, kuten kävi Fernandolle 2010 – tai jopa maaliviivan jälkeen, kuten kävi Felipelle (Massa) 2008.

– Mutta me myös olemme voittaneet tilanteessa, jossa kukaan ei ikinä uskonut sen olevan mahdollista, kuten Kimin mestaruus vuonna 2007.