Molemmat Lotus-kuskit, Kimi Räikkönen ja Romain Grosjean olivat perjantain harjoituksissa kierrosnopeudessa pari sekuntia kärkeä jäljessä. Ensin mainittu oli varsin epäileväinen auton kilpailukyvystä Singaporessa, mutta Grosjeanilla uskoa yhä riittää.

– Auto on periaatteessa samanlainen kuin Monacossa ja Unkarissa, joissa olimme kilpailukykyisiä, mutta tänään (perjantai) meiltä puuttui hieman pitoa. Hyvä uutinen on, että me ymmärrämme mitä meidän on tehtävä, Grosjean sanoi tallin kotisivulla.

– Renkaiden ymmärtäminen vaikuttaa vaativan eniten työtä. Aeropaketimme on ollut hyvä edellisissä kisoissa, joten itse auton osalta ei ole mitään erityistä tekijää, jonka pitäisi aiheuttaa näin iso ero kärkeen, ranskalainen jatkoi.

Kaksi sekuntia vastaa tänä vuonna karkeasti ottaen auton kierrosnopeuden kehittymistä kauden aikana. Vaikka eroa todennäköisesti hypoteettisella hitaalla radalla oli heti kesätauon jälkeenkin, pääosa perjantain nopeuserosta kärkeen selittynee lähtötilanteessa kilpailijoita heikommilla auton asetuksilla, eikä kehityksen puutteella.

– Kaksi sekuntia on iso kaula, eikä ole todennäköistä, että muut ovat yllättäen vain vetäisseet sellaisen hatusta viimeisen parin viikon aikana.

– Renkaiden saaminen toimimaan tulee olemaan avain, sillä katuradoilla on tyypillisesti melko matalat pitotasot ja rata myös kehittyy viikonlopun aikana paljon.