Kimi Räikkönen odottaa innokkaasti ensi viikon Japanin GP:tä. Haastava Suzukan rata on Räikkösen mieleen.

– Parhaat radat minulle ovat sellaisia, joissa on pitkiä suoria ja tiukkoja mutkia sekä paljon tilaa ajaa kilpaa. Suzuka on sellainen, Lotus-kuski sanoo tallin kotisivulla.

Vuonna 2005 Räikkönen otti yhden uransa unohtumattomimman voiton kyseisellä radalla. Aloitettuaan 17:nnestä lähtöruudusta Fernando Alonson takaa, silloinen McLaren-kuljettaja nousi lopulta voittoon ohittaen Renaultin Giancarlo Fisichellan viimeisellä kierroksella.

– 2005 sain yhden parhaista voitoistani siellä aloitettuani lähdeltä ruudukon häntää ja ottaen johdon viimeisellä kierroksella. Sellaisesta voitosta saatua tunnetta maaliviivalla ei ikinä unohda.

Mikäli auton suorituskyky saadaan tällä kertaa vapautettua perjantaina, tavoitteet ovat samat kuin yleensä.

– Me tiedämme, että autossa on nopeutta, meidän on vain löydettävä oikeat säädöt maksimoidaksemme se joka kerta. Me annamme kaikkemme ollaksemme podiumilla, mutta kisat tulevat muuttumaan vaikeammiksi ja vaikeammiksi muiden tallien tuodessa uusia osia sisään.

– On selvää, että meidän on otettava askel Singaporesta – jossa olimme aivan ulapalla – jotta voimme taistella kärkitiloista.