Kuten aiemmin on kerrottu, brittimediatietojen mukaan Lewis Hamiltonin ja McLarenin jatkosopimusneuvotteluita hiertää tallin tekemä tarjous, joka sisältää palkanalennuksen.

Sanomalehti Guardianin tietojen mukaan kuljettajalle tarjottiin alunperin ”hieman yli kaksi kolmasosaa” nykyisestä arviolta £15 miljoonan (noin €18 miljoonaa) vuosipalkastaan. Sittemmin tarjousta on nostettu noin miljoonalla punnalla, mutta Mercedeksen väitetysti tarjoama, arviolta noin £20 miljoonan vuosikorvaus kolmen vuoden ajalta vetää helposti pidemmän korren.

McLaren haluaa sanomalehden tietojen mukaan ex-mestarin ”kovasti” jäävän, mutta esteitä on useampiakin.

– McLaren on huolissaan, että talousilmasto on muuttunut merkittävästi sitten Hamiltonin allekirjoitettua hänen nykyinen sopimuksensa viisi vuotta sitten, Guardian kertoo tietoihinsa viitaten.

– He ovat myös huolissaan siitä, että ensi vuonna ensimmäistä kertaa he joutuvat maksamaan Mercedekselle heidän moottoreistaan – noin £8miljoonaa.

Kolmantena tekijänä on tallin nimisponsori, joka viime vuosina on vetäytynyt useammastakin urheilulajista.

– Edellisten lisäksi he ovat epävarmoja pääsponsorinsa, Vodafonen, pitkäntähtäimen suunnitelmista.

Sanomalehden oma arvio tilanteesta ei ole valoisa McLarenin kannalta.

– Viime aikoina kehonkieli kahden osapuolen välillä ei ole ollut mairittelevaa ja viime viikonlopun Italian GP:n jälkeen tallissa oli henkilöitä, jotka olivat sitä mieltä – oikein tai väärin – että Hamilton on jo päättänyt lähteä.