McLarenin hallituksen puheenjohtaja ja entinen tallipäällikkö Ron Dennis muistaa tallin edellisen kulta-ajan suurella lämmöllä. Mika Häkkinen ja David Coulthard olivat paitsi persoonallisuuksina F1-legendan mieleen, myös poikkeuksellisen lahjakkaita kuljettajia.

– Mika oli kaikkein lojaalein kuljettaja McLarenin historiassa. David puolestaan – monen muun asian lisäksi – on läpikotaisin hyvä ihminen, Dennis sanoo Motor Sport Magazinen erikoishaastattelussa.

Dennis muistaa kauden 2000 alkupuolelta surullisen tapahtuman, joka järkytti pahoin Coulthardia. Kyseinen hetki kuitenkin lopulta osoitti ainoastaan sen, mistä skotti oli tehty.

– Kun hän ja hänen tyttöystävänsä olivat siinä kammattovassa lento-onnettomuudessa, jossa kaksi lentäjää kuoli, me veimme heidät kaikessa hiljaisuudessa talooni eteläisessä Ranskassa, Dennis muistelee.

– Pidimme heidät poissa mediasta ja viikkoa myöhemmin olimme Barcelonassa Espanjan GP:ssä. Pidimme lyhyen lehdistötilaisuuden sanoaksemme, että ”olkaa hyvä ja kunnioittakaa hänen toivettaan olla puhumatta onnettomuudesta.”

Edellisen kisan voittanut skotti ei pettänyt. Eikä pettänyt Häkkinenkään. Ferrari oli aseeton Michael Schumacherin paalupaikasta huolimatta.

– Hän (Coulthard) otti aika-ajoissa neljännen sijan ja sijoittui kisassa toiseksi hankkiakseen meille kaksoisvoiton. Olin hämmästynyt hänen vahvuudestaan ja itsekuristaan.