Kamui Kobayashi kertoo viime lauantain olleen hänelle unelma. Sauber-kuljettaja pääsi aloittamaan kisan toisesta lähtöruudusta, mutta Romain Grosjeanin aiheuttama rytäkkä pisti sittemmin stopin uran parhaalle kisatulokselle. Belgiasta kotiinviemisiksi ei tullut kuin 13:s sija.

– Kun heräsin sunnuntaiaamuna, en yhäkään voinut uskoa, että olin aloittamassa eturivistä. Wow. Meillä oli niin hyvä auto – mutta tunteja myöhemmin se kaikki oli menetetty, Kobayashi sanoo sarjan kotisivulla.

– Vuosien aikana en ole nähnyt niin montaa autoa kolaroivan kärjessä. Takana kyllä, se on ruudukon ”vaara-alue”, mutta en kärjessä. Joku sananmukaisesti hyppäsi kohti kärkeä – hyppäsi autojen yli. Se oli yllätys minulle. Niinkin monen kilpa-ajovuoden jälkeen en muista olleeni sellaisessa starttikaaoksessa.

Kobayashi kiroaa, että kolarisuma piti tapahtua juuri Span viikonloppuna, jolloin hän oli uransa parhaassa lähtöruudussa.

– Eikö se olisi voinut tapahtua Budapestissa, jossa se ei olisi ollut iso juttu minulle? Elämä vaikuttaa asettaneen minut testiin.

Japanilaisen lähtöruudukossa savunnut auto ei ollut ongelma, hän vakuuttaa.

– Siinä oli vain kyse jarrujen ja renkaiden lämmittämisestä. Se saattoi näyttää melko pelottavalta sivustakatsojalle, mutta se ei ollut mitään erityistä minulle. Myöhemmin kisassa ei ollut ongelmia jarrujen kanssa, joten se ei ollut iso juttu.