Kimi Räikkönen kertoo, että perjantai todella jäi testauksen puolesta tyngäksi. 32-vuotias näkee tästä syntyneen haittaa pääosin vain katsojille.

– Onnistuin itse asiassa ajamaan ainoastaan yhden kokonaisen kierroksen koko päivänä – ja se oli ainoastaan starttiharjoitusta varten, Räikkönen sanoi tallin kotisivulla.

– Säätä ei voi hallita. Näin on tapahtunut aiemmin ja tulee tapahtumaan joskus uudestaan. Sääli faneille, mutta asialle ei voi mitään. Kun radalla on niin paljon vettä, auto joutuu herkästi vesiliirtoon.

Vähäisistä testausmahdollisuuksista huolimatta suurta huolta ei ole. Lotus-kuski arvelee säätöjen löytyvän nopeasti vaikka Unkariin verrattuna Spa ei juuri erilaisempi voisi olla.

– Näin pitkällä radalla vaikutuksen ei pitäisi olla yhtä paha kuin joillain toisilla radoilla, Räikkönen sanoi kysyttäessä mahdollisesta ruuhkasta lauantaiharjoituksissa.

– Pitää katsoa mitä sää tekee. Olin tyytyväinen autoon edellisessä kisassa, joten toivottavasti voimme löytää hyvät asetukset melko nopeasti.