Pitkän linjan F1-toimittaja Nigel Roebuck paljastaa MotorSport Magazinessa, että Sebastian Vettelin Naantalin aurinkona hymyilevät kasvot eivät suinkaan ole ehdoton sääntö.

Lehden lukija kysyi toimittajan mielipidettä Red Bull -kuljettajan purkauksista, johon vastauksena Roebuck siteeraa nimeltä mainitsematonta Red Bull -tallin jäsentä kolmen vuoden takaa:

– ”Kun asiat eivät suju, hän heittää lelunsa rattaistaan niin, että et edes usko”, Roebuck muistelee kuulemaansa.

Toimittaja toteaa, että on helppoa sanoa suurten kuljettajien olevan helposti kiihtyvää sorttia, mutta jatkaa:

– En ole ollut erityisen vaikuttunut Vettelin käytöksestä kisojen jälkeen tällä kaudella. Minusta esimerkiksi hänen kommenttinsa Narain Karthikeyanista (”kurkku”) Malesian yhteenoton jälkeen olivat aika halpoja, ja useamman kerran tänä vuonna hän on vaikuttanut hieman hemmotellulta kakaralta.

– Pohjimmiltaan Vettel on mukava kaveri, jolla on miellyttävä persoonallisuus ja hyvä huumorintaju ja hän on myös loistava kilpa-ajaja, mutta yhä hieman altis virheille paineen alla.

– Monin tavoin hänellä on ehkä ollut liian helppoa formula ykkösissä, joskaan se ei tietenkään ole hänen syynsä, mutta hänen täytyy hyväksyä, että kun asiat eivät suju – ja näin tulee väistämättä joskus tapahtumaan – syy ei ole aina muissa.