Mercedes on sitten Monacon GP:n tippunut pahasti kärkitallien kelkasta ja viimeisin Unkarin osakilpailu oli lähinnä katastrofaalinen Michael Schumacherin keskeytettyä ja Nico Rosbergin ajettua 10:nneksi.

Tallipäällikkö Ross Brawn sanoo, että syynä tähän on W03:n rataspesifisyys. Jatkossa tähtäin on tasaisuuden parantamisessa.

-Automme sopii tietyille radoille ja se mitä meidän on tehtävä, on tuottaa auto, joka on kilpailukykyinen kaikilla radoilla. Se on päätavoite. On valtava määrä työtä tekeillä tämän tilanteen parantamiseksi, Brawn sanoo ESPNF1:n mukaan.

– Joskus näkee tallin, joka dominoi kaikilla radoilla läpi vuoden, mutta tyypillisemmin nähdään ylä- ja alamäkiä erityisesti renkaiden käytön suhteen eri radoilla. Me aiomme keskittyä tähän asiaan ja aiomme saada auton toimimaan monipuolisemmin.