Mercedes-tallipäällikkö Ross Brawn sanoo, että kauden 2012 rengasruletti on tuonut jännitystä sarjaan. Rengaskulumisen kanssa painivan Mercedeksen F1-pomo ei pidä jännitystä kuitenkaan suotavana spektaakkelille pidemmän päälle.

– Meidän täytyy huolehtia, että satunnaisuusmuuttuja ei ole liian merkittävä, Brawn sanoo Autosportille.

– Minusta tällä kaudella on ollut tiettyjä satunnaisuuselementtejä, jotka ovat olleet jännittäviä, mutta sellainen tulee menettämään hohtonsa, mikäli se jatkuu liian pitkään.

Tallipäällikkö näkee tilanteessa analogian kalastuksen kanssa.

– Kalastuksessa hieno juttu on se, että täysi aloittelija voi ottaa osaa ja napata valtavan suuren kalan, koska siihen liittyy satunnaisuutta. Se tekee siitä todella hauskaa osallistujille – mutta se ei tee siitä erityisen hienoa lajia katsojille.

– Se mitä meillä ei voi olla moottoriurheilussa, on satunnaisuutta, jossa ei tiedetä kuka tulee voittamaan ja jossa voi paiskia töitä kovaa parantaakseen autoa, mutta auto ei sovellu olosuhteisiin, etkä ole kilpailukykyinen. Sitä me emme halua.

Brawn lisää kuitenkin, että tietynlainen renkaiden parempaa ymmärrystä vihjaava trendi on muodostumassa, ja se on myös olennaista lajin uskottavuudelle.

– Me haluamme nähdä ykkösenä ja kakkosena sarjassa olevien kavereiden kilpailevan vastakkain – ei niin, että yksi kilpailee keskikastissa ja toinen vetää kaulaa, koska tiettynä viikonloppuna jälkimmäinen onnistui renkaiden kanssa.