Lotuksen tekniikkapomo James Allison vahvistaa brittiläisen Sky-televisiokanavan The F1 Showssa, että talli pyrkii saamaan kohutun tupla-DRS:nsä toimimaan Belgian GP:ssä Spassa.

– Olet varmaan jo otaksunutkin, että oletamme järjestelmän maksavan itsensä takaisin kauden lopulla, koska olemme uhranneet rata-aikaa parina kisaviikonloppuna saadaksemme tämän vempeleen toimimaan, Allison sanoi.

– Jos se siis kielletäänkin ensi vuonna, me silti uskomme, että se on jotain sellaista, johon kannattaa keskittää voimavaroja, hän jatkoi.

Allison myöntää, että sääntöjen vaatiman tehtaan kesäsulkemisen vuoksi tallille tulee kiire, mutta tähtäimessä julkistukselle on silti Spa.

– Me toivomme saavamme sen valmiiksi Spahan. On mahdottoman paljon asioita, jotka pitää saada onnistumaan tämän hetken ja silloisen ajan välillä, ja meillä on hyvin vähän aikaa sulkemisen vuoksi.

”Eniten hyötyä radoilla, joissa on paljon suoria”

– Tyypillisesti se otettaisiin käyttöön normaalilla radalla, mutta siitä on eniten hyötyä sellaisilla radoilla, joissa on paljon suoria.

Ex-kuljettaja Allan McNish sanoo, että resurssien allokointi järjestelmään lienee oikea ratkaisu. Hänen tietonsa tosin eroavat Autosportin arviosta, jonka mukaan järjestelmä toisi peräti 6-7 km/h lisää nopeutta pitkillä suorilla.

– Sanotaan, että se tuo neljä tai viisi kilometriä tunnissa lisävauhtia – se on valtava etu, skotti toteaa.

– Se on yksi syy miksi he sanovat investoinnin olevan kannattava heidän mielestään. Jos voit saada 5km/h lisää huippunopeutta, otat sen joka kerta.