Kreikan hallitus antaa siunauksensa maan omalle F1-osakilpailulle, kertoo AutoWeek. Maan urheiluministeri Kostas Cavaras vahvistaa, että hallitus antaa tukensa Drapetsonan kunnan aloitteelle F1-radan rakentamisesta. Ministeri ei ainakaan mainitse rahallista tukea.

– Meidän täytyy tukea kaikkia projekteja, jotka markkinoivat Kreikkaa. Mahdollisuus, että Drapetsona isännöisi F1-kisan, olisi erittäin tärkeää alueen kehitykselle.

– Tämän hallituksen pääprioriteetti on luoda työkaluja kehitykselle. Tänä maamme kriittisenä aikana jokainen ponnistus, joka markkinoi Kreikkaa ja vetää puoleensa kansainvälistä kiinnostusta, on tervetullutta ja ansaitsee tukemme.

Cavaras toivoo myös kansantaloudellista potkua F1-projektista.

– Sellainen hanke loisi uusia työpaikkoja ja toisi maamme uudestaan kansainväliselle näyttämölle.

Hanke aloitettiin jo kesäkuussa 2011 paikallisen liikemiesryhmittymän toimesta. AutoWeekin mukaan sanoista on ryhdytty tekoihin, sillä ehdotus kisasta lähetettiin FIA:lle viime marraskuussa ja toukokuussa Bernie Ecclestonelle sekä Jean Todtille esiteltiin suunnitellun radan yksityiskohdat.

Vuonna 2011 Kreikka suunnitteli F1-kisaa jo olemassa olevalle radalle Patrasin kaupungissa, mutta ehdotusta ei koskaan toteutettu.

Päivitys: Uutisessa puhuttiin alunperin kahdesta eri ministeristä, jotka ovat kuitenkin yksi sama henkilö. Tieto korjattu. SuomiF1 pahoittelee vahinkoa.