Suomalainen Mika Kallio oli suurissa vaikeuksissa ja hän jäi Moto2-luokan aika-ajossa 19. lähtöruutuun.

Espanjan Barcelonassa hellekelit jatkuivat lauantaina.

– Aamupäivällä ajettu harjoitusjakso näytti vielä positiiviselta seitsemännen sijan myötä. Myöhemmin iltapäivällä ajettu aika-ajo oli ongelmallinen, kun keli lämpeni edelleen, enkä löytänyt kunnollista tuntumaa radan pinnan lämmön noustua yli 50 asteen, Kallio harmitteli.

– Ennakoimme, että lämmin keli sopisi meille, mutta kävikin aivan päinvastoin. Pito oli paljon heikompi, ja samaan aikaan menimme säätöjen kanssa myös väärään suuntaan.

– Normaalitilanteessa aika-ajossa syntyy aina nopeampia kierrosaikoja kuin treeneissä, mutta nyt en yltänyt samoihin aikoihin. Ongelmista kertoo se, että ajoin jo perjantain ekan treenijakson kuudennella kierroksella saman ajan kuin nyt aika-ajossa.

Kallion ero kärkeen oli 1,467 sekuntia, kun se aamun harjoitusjaksolla oli ollut vain 0,621 sekuntia.

– Palaamme säädöissä lähelle sitä tasoa, jolla aloitimme perjantaina. Keli on ennusteiden mukaan viileämpi kisapäivänä ja sadettakin on vaihteeksi luvattu sunnuntaille. Se muuttaisi jälleen tilannetta, mutta vaikea kisa on joka tapauksessa edessä näiltä lähtöasetelmilta, Kallio myönsi.