Lotuksen tekniikkapomo James Allison kertoo, että E20:n pienet ongelmat aika-ajonopeudessa liittyvät nimen omaan pehmeämpiin renkaisiin. Kovilla vauhti on hänen mukaansa hurjaa myös yhdellä kierroksella.

– Me olemme usein olleet tuhoisan nopeita kovemmilla renkailla aika-ajoissa, mutta sitten jääneet hieman jälkeen pehmeämmällä vaihtoehdolla. Se on ongelma, jonka kanssa työskentelemme tällä hetkellä, Allison sanoi tallin kotisivulla.

– On helppoa osoittaa sormella autoja, jotka ovat nopeita aika-ajoissa, mutta eivät yhtä kilpailukykyisiä kisassa, ja päin vastoin. Meillä vaikuttaa olevan auto, joka ei ole kaikkein nopein aika-ajoissa tällä hetkellä, mutta jolla on erittäin hyvä kisavauhti. Se ei ole huono yhdistelmä ja otamme sen mielummin niin päin.

– Jos kuitenkin haluamme voittaa kisoja, meidän täytyy parantaa aika-ajovauhtiamme. Kyse ei ole suuresta muutoksesta, me tarvitsemme vain sen pienen ekstran ollaksemme haastajana korkeammista kunniapaikoista.