Tänä vuonna F1-sarjassa on nähty jo 280 ohitusta. Yhtä osakilpailua kohden määrä on suurempi kuin jopa viime kaudella, jolloin DRS-otettiin ensi kerran käyttöön, kertoo TotalRace.

Yksittäisistä kuljettajista (katso tilasto tästä) kaksi parasta ohittajaa ovat olleet McLarenin Jenson Button ja Toro Rosson Daniel Ricciardo – molemmat ovat onnistuneet siinä 19 kertaa. Jälkimmäinen tosin on tullut itse ohitetuksi peräti 24 kertaa, mikä on myös omassa kategoriassaan korkein luku. Button sen sijaan on ohitettu ainoastaan kahdesti ja jakaa tältä osin kärkipaikan tallikaverinsa Lewis Hamiltonin kanssa.

Suomalaiset ovat olleet ohituksissa keskimäärin kärsijän osassa. Kimi Räikkönen on tehnyt 12 ohitusta ja tullut ohitetuksi itse 14 kertaa. Sijamenetyksistä leijonan osa tuli tietenkin Shanghain osakilpailun lopussa. Heikki Kovalaisen vastaavat luvut puolestaan ovat 9 ja 12. Molemmat häviävät ohituksissa tallikavereilleen – Räikkönen sekä voitetuissa että kärsityissä ohituksissa.

Heikoimmin 1 vastaan 1 -taisteluissa ovat pärjänneet yllätyksettömästi HRT-miehet Pedro de la Rosa ja Narain Karthikeyan, joista kumpikaan ei vielä ole saanut ohitusta nimiinsä, mutta molemmat ovat olleet vastaanottavana osapuolena 16 kertaa.