Kimi Räikkönen kehui Monacon kisan alla voittoaan ruhtinaskunnassa 2005 yhdeksi mieleenpainuvimmistaan.

Kyseistä viikonloppua Räikkönen dominoi isännän ottein. Itse kisassa paalulta startannut Räikkönen sulki oven Fernando Alonsolta ohitukseen ykkösmutkassa, ja toista tilaisuutta espanjalainen ei koskaan enää saanut. Räikkönen lensi lopulta maaliin sellaisella ylivoimalla, että viimeisillä kierroksilla meno oli jo aikamoista sunnuntaiajelua.

Kuitenkin jo itse aika-ajojen ensimmäisellä kierroksella (kaudella 2005 muutamassa kisassa ajettiin kaksi osiota, joiden ajat laskettiin yhteen) Räikkönen näytti poikkeuksellista kierrosnopeuttaan.

Aika-ajojen lopussa Alonso paukutti Renaultillaan upean kierroksen, jota BBC-kommenttaattori James Allen kutsui seuraavasti.

– Tämä on ylisanoihin oikeuttava kierros. Onko tämä väliaikainen paalu? Kyllä, sitä se totisesti on – mikä superkierros!

Jäämiehellä oli tosin aikaa vielä yhteen kierrokseen Q1:ssä.

– Nyt hra Räikkönen, mitä sinä pystyt tekemään?, Allen kysyi.

Räikkönen ajoi kierroksen ja kellossa oli uusi ääni.

– Puoli sekuntia nopeammin kuin Fernando Alonso! Flavio Briatore (silloinen tallipäällikkö Renaultilla) ei odottanut tuota! Lyönpä vetoa, että ei odottanut Alonsokaan. Tuo on yksi upein juttu, jonka olen nähnyt tällä radalla moneen pitkään vuoteen.

Martin Brundle säesti kollegaansa.

– Tuo on vuoden kierros.

Katso video tilanteesta tästä!