Niklas Ajon, 17, nopein kierros kulki märällä radalla ajetussa Moto3-luokan aika-ajossa lukemin 1.58,563, jotka riittivät 13. sijaan. Sijoitus oli KTM:n tehdaspyörällä kilpailevalle valkeakoskelaiselle alkukauden toiseksi paras. Hän oli Qatarissa ajetun avauskilpailun aika-ajossa viides.

Ajo starttaa sunnuntaina Ranskassa ajettavaan kauden neljänteen MM-osakilpailuun Le Mansin Bugatti-radan viidennestä rivistä.

– Sadekeli on aina vaikea, joten ihan tyytyväinen tähän suoritukseen ja tulokseen pitää olla. Otin alun aika rauhallisesti ja pääsin iskemään loppuun suunnitellusti kovempia kierroksia, kertoi Ajo.

”Säädöt ovat löytyneet molemmille keleille”

Le Mansia varjostaa sateen uhka myös sunnuntaina. Ajo toivoo tietenkin kuivaa keliä, mutta toinenkaan vaihtoehto ei järkytä rauhallisenoloisen nuorukaisen mielenrauhaa.

– Säädöt ovat löytyneet molemmille keleille, vahvistaa Ajo.

Moto3-luokan aika-ajoa edeltänyt kolmas vapaa harjoitus päästiin ajamaan ennen sadetta. Ajo sijoittui sillä jaksolla 11:nneksi lohkaisten perjantain parhaastaan 1,2 sekuntia.

– Ok suoritus sekin, sillä pitää muistaa, että minulta jäi perjantain ensimmäinen treeni kokonaan ajamatta teknisten ongelmien vuoksi.

Ajo on saanut Le Mansin käyttöönsä pyörän rungon viimeisimmät päivitysosat.

”Eteenpäin on kuitenkin taas tämän pyörän kehitystyössä menty”

– Sadekelillähän niillä ei ole niinkään väliä, mutta ehdin kokeilla uusia osia aamun harjoituksessa. Pyörä oli vähän parempi, mutta en kokenut vielä isoa eroa ainakaan tällä radalla aiempaan. Eteenpäin on kuitenkin taas tämän pyörän kehitystyössä menty, vahvisti Ajo.

Paalupaikan vei nimiinsä FTR Honda-pyörällä kisaava espanjalainen Maverick Vinales ajalla 1.55,865. Vinales oli ylivoimainen, sillä hän kukisti vastaavalla pyörällä ajavan maanmiehensä Efren Vazquezin peräti 0,982 sekunnilla.

Eturivin kolmanteen lähtöriviin Suter Hondalla rullaa portugalilainen Miguel Oliveira, joka jäi Vinalesista 1,249 sekuntia. Ajon ero kärkeen kirjattiin lukemin 2,268.

MM-sarjaa johtava saksalainen KTM-kuski Sandro Cortese taisteli vaikeuksien kautta kuudenneksi, eli toiseen lähtöriviin. Pitkään radan varressa ollut Cortese sai kokoon vain kymmenen kierrosta, eli kahdeksan Ajoa vähemmän. Cortese hävisi kärjelle 1,936 sekuntia.

MotoGP-sarjan Moto3-luokan 4/17 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun: