Lotus-pomo Eric Boullier ei ymmärrä tämän vuotista järjestelyä nuorten kuljettajien testin suhteen. Vielä viime vuonna testi järjestettiin ainoastaan marraskuussa Abu Dhabissa, mutta tänä vuonna tallit voivat valita myös toisen vaihtoehdon: heinäkuussa Silvestonessa, kertoi Autosport jo aiemmin.

– Se oli pettymys rehellisesti sanottuna. Minä haluan tukea nuoria kuljettajia ja minulle Abu Dhabi (marraskuussa) oli täydellinen skenaario, Boullier sanoi lehdelle tuoreessa haastattelussa.

– Nuoret ajavat kautensa loppuun ja sitten organisoidaan tämä testi mukavassa, kuumassa paikassa, jossa on paljon vaihtelua. Olin siis vähän hermostunut päätöksestä järjestää se aiempaan aikaan Silverstonessa.

– Sanotaan vaikka näin, että meillä oli asiasta kovasanainen keskustelu ja minä olin ehdottomasti sitä vastaan. Minusta on aivan täysin älytöntä, että nuoret kuljettajat testaavat heinäkuussa kun heillä on kausi kesken ja he keskittyvät kisaamiseen ja mestaruustaistoon. Meidän ei pidä häiritä sitä. Aika on täysin väärä, Boullier jyrisee.

Kaikesta huolimatta ranskalainen sanoo, että Lotuksen on valittava Silverstonen vaihtoehto. Syy tähän on kulutehokkuus.

– Mutta toivon, että sataa, jotta palaamme alkuperäiseen suunnitelmaan, joka minusta on se normaali.