Uuden Moto3-luokan kauden toisen MM-osakilpailun aika-ajon kakkoskierroksella harmittavasti kaatunut Niklas Ajo joutuu tyytymään yhdeksännen lähtörivin paikkaan sunnuntaina Jerezin radalla Espanjassa. Ajo sijoittui vaiherikkaassa aika-ajossa 27:nneksi ajalla 2.01,702.

– Perä lähti alta, mutta en ymmärrä mitä siinä kaatumisessa oikein tapahtui. Kurvi oli lopusta jo ihan kuiva ja ajoin siihen samalla tavalla kuin sadekelillä sen enempää puristamatta ja kallistamatta. Outo tilanne. Sitä nyt tutkitaan tiimin kanssa, mutta mennyt mikä mennyttä. Näitä nyt vaan ikävä kyllä sattuu, totesi Ajo.

Pääasia oli, että kuljettaja selvisi hurjan näköisestä ilmalennostaan ehjin nahoin. Tai ainakin lähes.

– Ottihan se putoaminen asfaltin pintaan pakaran päälle ja oikean käden pikkusormesta lähti nahka. Ei näistä ole kuitenkaan haittaa sunnuntaina kisassa, vakuutti KTM:n tehdaspyörällä kilpaileva 17-vuotias valkeakoskelainen.

Kiire pakotti sadekelin renkailla kuivalle radalle

Ajon sormea jouduttiin paikkailemaan, ennen kuin hän pääsi palaamaan kovalla kiireellä takaisin radalle seitsemän kierroksen ajaksi.

– Rata oli session lopussa jo miltei kuiva ja moni muu kuljettaja oli vaihtanut slicks-renkaat alle. Minun oli lähdettävä kuitenkin matkaan edelleen sadekelin renkailla, sillä meille ei jäänyt yksinkertaisesti aikaa vaihtaa säätöjä pyörään.

– Niillä renkailla pystyi ajamaan kuivalla radalla käytännössä vain kierroksen, kunnes ne alkoivat luistaa. No, onneksi pystyin ajamaan sen kierroksen ihan vertailukelpoista vauhtia muiden vastaavilla renkailla rataa kiertäneiden kanssa, huokaisi Ajo helpotuksesta.

Ajo starttasi kolme viikkoa sitten MM-kauden Qatarissa avanneeseen kisaan viidennestä ruudusta. Silloin hän oli takaa-ajettu ja nyt hän on takaa-ajaja.

– Tietenkin tämä Jerezin aika-ajo ottaa päähän, mutta ei muuta kuin taistelumielialalla matkaan oli keli sunnuntaina sitten mikä tahansa. Nousu on täysin mahdollista hyvän startin myötä.

Lauantai oli kotiyleisön juhlaa Jerezissä, sillä espanjalaiskuljettajat veivät nimiinsä kaikkien kolmen luokan paalupaikat.

Maailmanmestarit, MotoGP-luokan Jorge Lorenzo ja Moto2:n Marc Marquez eivät enää esittelyjä kaipaa. Moto3:ssa MM-historia sai sen sijaan uuden paalupaikkamiehen, tai paremminkin nuorukaisen, kun Alex Rins pystyi pitämään jännittävillä loppuhetkillä suomalaistalli Ajo Motorsportin saksalaisen Sandro Cortesen 12 tuhannesosan turvin takanaan.

MotoGP-sarjan Moto3-luokan 2/17 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:

1. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, Suter Honda 1.57,507

2. Sandro Cortese Saksa, Red Bull KTM Ajo, KTM + 0,012

3. Miguel Oliveira Portugali, Estrella Galicia 0,0, Suter Honda + 0,456

4. Alexis Masbou Ranska, Caretta Technology, Honda + 0,794

5. Jakub Kornfeil Tshekki, Redox-Ongetta-Centro Seta, FTR Honda + 0,931

6. Jack Miller Australia, Caretta Technology, Honda + 1,286

7. Isaac Vinales Espanja, Ongetta-Centro Seta, FTR Honda + 1,404

8. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 1,516

9. Maverick Vinales Espanja, Blusens Avintia, FTR Honda + 1,594

10. Romano Fenati Italia, Team Italia FMI, FTR Honda + 1,648

11. Efren Vazquez Espanja, JHK T-Shirt Laglisse, FTR Honda + 1,691

12. Louis Rossi Ranska, Racing Team Germany, FTR Honda + 1,943

13. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0,0, Suter Honda + 1,993

14. Adrian Martin Espanja, JHK T-Shirt Laglisse, FTR Honda + 2,222

15. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 2,352

27. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing, KTM + 4,195

28. Zulfahmi Khairuddin Malesia, AirAsia-Sic-Ajo, KTM + 4,245