Lotus-tallin vauhti niin Kimi Räikkösen kuin Romain Grosjeanin osalta oli kaksissa ensimmäisissä harjoituksissa vielä hitaanpuoleista. Suurta syytä huoleen ei kuitenkaan liene olevan.

– Jälleen kerran uusien osien testaamisen ja kisasäätöjen priorisoinnin vuoksi E20:n todellinen nopeus Kiinassa on vielä osoittamatta. Katseet ovat nyt lauantaissa, Lotuksen raportissa kirjoitetaan.

Räikkönen itse vähätteli perjantain merkitystä.

– Ei ole tavanomaista, että saa täydellisen auton perjantaina ja on tiettyjä asioita, joita meidän on parannettava. Rehellisesti sanottuna sillä ei ole väliä onko auto hitain perjantaina, jos on nopea siitä eteenpäin, Räikkönen kommentoi Autosportin mukaan.

– Meidän täytyy nyt lukea dataa ja muuttaa tavallisimpia asioita autossa tehdäksemme siitä paremman. Me tavoittelemme parempia tuloksia kuin kahdessa edellisessä kisassa. Tietenkin meidän täytyy työskennellä auton kanssa. Me kokeilimme erilaisia asetuksia tänään ja nyt meillä on tietoa, jota lukea ja tiedämme tiettyjä osa-alueita, joita täytyy parantaa.