Caterham-tallissa halutaan ottaa askelia eteenpäin. Keskikastista on puhuttu ennen kauden alkua, mutta kehitystä on tapahtunut kovimmissa kilpailijoissakin. Tallipäällikön mukaan kaikki on valmista taisteluun edellä olevia talleja vastaan, mutta Heikki Kovalainen ei vielä uhoa liiemmin.

– Melbournen kisa on erittäin tärkeä meille ja sellainen, josta olen innostuneempi kuin oikeastaan mistään aiemmasta, johon olemme osallistuneet kahtena lyhyenä vuotenamme F1:ssä, tallipäällikkö Tony Fernandes sanoi Sky Sportsille.

– Me karistimme uuden tallin leiman 2011 alussa, mutta suurimman osan viime kautta me kilpailimme ei-kenenkään-maalla. Me olimme helposti edellä kahta tallia, jotka aloittivat samaan aikaan kanssamme (HRT, Marussia) ja suuren osan kautta meillä oli sellainen olo, että olemme senttejä jäljessä edellämme olevia talleja.

– Nyt on meidän aikamme ottaa paikkamme keskikastissa ja meillä on kaikki valmiina sitä varten. Jos me onnistumme siinä, ja kisaamme sellaisia talleja vastaan kuten Williams, Toro Rosso ja Sauber, se olisi upea saavutus: tyhjästä tehtaasta 2009 kilpailemaan vuosikymmeniä kehittyneitä ja rakennettuja talleja vastaan.

Kovalainen ei halunnut luvata suurta menestystä.

– Kolmen hyvän testiviikon jälkeen matkaamme Melbourneen hyvässä kunnossa. Me olemme selkeästi edenneet siitä, missä olimme vuonna 2011 ja olemme kaukana siitä, missä olimme 2010, mutta haluamme yhä pysyä realistisina sen suhteen, että mitä voimme tällä kaudella tehdä.