F1-sarjan seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton kritisoi nykyisiä lippujen hintoja.

F1-lippujen hinnat ovat olleet jyrkässä nousussa etenkin koronaviruspandemian jälkeen ja monilla näyttämöillä hyvistä paikoista saa pulittaa jopa nelinumeroisia summia.

Asia nousi brittitähden huulille sen jälkeen, kun hän sai tietää, ettei Britannian GP ole vieläkään loppuunmyyty, vaikka kilpailu on aivan nurkan takana. Viime vuonna hänen kotikilpailussaan mitattiin ennätysyleisö 480 000 katsojan myötä, mutta jatkuva lippujen hintojen nousu alkaa pikkuhiljaa näkyä.

– Meidän on katsottava lippujen hintoja. Ne ovat valtavan kalliita ja ne ovat liian korkealla, kommentoi Hamilton Autosportille.

– Tämä laji ei pidä, että puhun siitä, mutta ajattelen asiaa fanien ja heidän perheiden näkökulmasta. Lippujen hinnat vain nousevat, kuten yleinen eläminenkin nykyään ja se on liikaa.

Britannian GP:n järjestäjät puolustautuivat sanomalla, että nykyinen Max Verstappenin dominointi on vaikeuttanut lippujen myymistä Hamilton valtakauden jälkeen. Kuluva F1-kausi on ollut erittäin jännittävä verratuna viime kauteen, joten tällaiset puheet tuntuvat melkoiselta selittelyltä. Myös Verstappen itse kommentoi brittitähden perään asiaa.

– Ei kai se minun vika ole, sillä kausihan on ollut erittäin jännittävä. Kärjessä taistelee nyt monta eri tiimiä, aloitti hollantilainen.

– Jos promoottori ei saa penkkejä täytettyä ja syyttävät siitä muita, niin minusta heidän on ensin katsottava peiliin. Muissa kisapaikoissa ne ovat olleet aika helppoa saada täyteen, tuumasi Verstappen.

F1-sarjassa ajetaan kilpaa nyt kolme viikonloppua putkeen, joista Britannian GP viimeisenä 5.-7.7.

Vaikka kuluva kausi on ollut mielenkiintoisempi kuin viime vuonna, on Verstappen silti onnistunut repimään pistetaulukossa 56 pisteen eron ennen Ferrarin Charles Leclerciä. Tallien puolella Red Bullin etumatka on 49 pistettä Ferrariin nähden.

Taisto on kuitenkin ollut kiivasta, sillä brittitalli McLaren on kerännyt edellisestä kolmesta osakilpailusta eniten pisteitä.

LUE LISÄÄ