Espanjan GP:n toiset vapaat harjoitukset on kaasuteltu. Nopeinta vauhtia Barcelonan perinteikkäällä moottoriradalla lasketteli Mercedes-tallin Lewis Hamilton.

Olosuhteet olivat avausharjoitusten tapaan erinomaiset F1-kilpureilla ajamiseen. Kakkostreenin aluksi lähes kaikki kuskit lähtivät ottamaan tuntumaa keskikovasta renkaasta pidemmällä vedolla. MM-kärki Max Verstappen ei ollut tyytyväinen autonsa käytökseen.

– Auto aliohjaa, eikä pure ollenkaan rataan, jakoi kolminkertainen mestari palautteensa.

Helppoa ei ollut myöskään Sergio Perezillä, sillä meksikolaisen auto aliohjasi silminnähden runsaasti tallikaveriaankin enemmän. Tuoreen jatkopahvin saaneella Perezillä alkaa olla jo paineita onnistua, sillä kolme edellistä kisaviikonloppua ei ole mennyt odotusten mukaisesti.

Keskikovalla renkaalla vahvoja olivat molemmat Mercedekset sekä McLarenin Lando Norris. Mercedes ylipäätään vaikuttaa olevan jälleen hyvässä vauhdissa, eikä Kanadan yhtäkkinen tason nosto ole välttämättä pelkkä tähdenlento.

Nopeilla vedoilla pehmeimmällä seoksella nopein oli Lewis Hamilton. Erot olivat todella pieniä, sillä viiden kärki mahtui noin kahden kymmenyksen sisään. Tässä kohtaa Red Bull alkoi tekemään isoja säätötöitä Verstappenin kilpuriin, sillä hollantilainen oli täysin tyytymätön autonsa käytökseen edelleen.

Viimeiset 20 minuuttia suuri osa kuskeista paineli pitkää vetoa pehmeimmällä seoksella, joten keskivaiheilla ajetut nopeat kierrokset jäivät voimaan.

Suomalaiskuski Valtteri Bottas tarjosi pientä toivon kipinää sijoittumalla kymmenenneksi. Konkarikuski jäi kärkiajasta vain noin kuusi kymmenystä.

F1-viikonloppu jatkuu lauantaina kello 13:30 Suomen aikaa, kun ohjelmassa on kolmas ja viimeinen harjoitustunti ennen aika-ajoja. Lähtöruudut ratkaistaan kello 17:00 alkaen. Toisen harjoituksen tuloslista alla.

Espanjan GP:n 2. harjoitukset

 1. Lewis Hamilton, Mercedes
 2. Carlos Sainz, Ferrari +0,022
 3. Lando Norris, McLaren +0,055
 4. Pierre Gasly, Alpine +0,179
 5. Max Verstappen, Red Bull +0,240
 6. Charles Leclerc, Ferrari +0,333
 7. Oscar Piastri, McLaren +0,358
 8. George Russell, Mercedes +0,458
 9. Esteban Ocon, Alpine +0,502
 10. Valtteri Bottas, Sauber +0,660
 11. Kevin Magnussen, Haas
 12. Nico Hülkenberg, Haas
 13. Sergio Perez, Red Bull
 14. Fernando Alonso, Aston Martin
 15. Yuki Tsunoda, RB
 16. Daniel Ricciardo, RB
 17. Zhou Guanyu, Sauber
 18. Lance Stroll, Aston Martin
 19. Alex Albon, Williams
 20. Logan Sargeant, Williams

LUE LISÄÄ