Espanjan GP:n F1-viikonloppu on korkattu. Ensimmäisten harjoitusten nopein oli McLaren-kuljettaja Lando Norris.

Barcelonassa vallitsi oivat olosuhteet F1-kilpureiden säätämiseen ja rata itsessään tarjoaa lähestulkoon täydellisen alustan ottaa mittaa autojen vahvuuksista ja heikkouksista.

Kuljettajat keräsivät session alkuun runsaasti kierroksia kovimmalla rengasseoksella. Noin puolen tunnin kohdalla lyötiin astetta pehmeämpää seosta alle ja kierrosajat paranivat odotetusti runsaasti. Samalla Red Bullit löivät jo pehmeimpää soft-rengasta alle hyvissä ajoin.

Sessio jouduttin keskeyttämään hetkeksi punaisilla lipuilla, kun Aston Martinin Fernando Alonson etusiivestä irtosi elementti keskelle rataa. Hiilikuidun pätkä siivottiin pois ja ajot jatkuivat nopeasti. Tämän jälkeen suuri osa lähti kokeilemaan vauhtiaan pehmeimmällä rengasseoksella.

Avausharjoituksissa nähtiin myös hieman tuoreempaa kasvoa, kun Nico Hülkenberg joutui lainaamaan autoaan Ferrari-lupaus Oliver Bearmanille. Nuoren britin Haas-sopimusta ensi kaudeksi pidetään jo varmana, vaikka virallista vahvistusta ei ollakaan saatu.

Yleisesti ottaen ensimmäinen harjoitustunti oli todella rauhallinen, kuten Barcelonan rataprofiilille odottaa sopii. Isompia poistumisia ei nähty ja kaikki kuskit pääsivät melko ongelmattomasti keräämään dataa.

Norrisin jälkeen toiseksi nopein oli MM-kärki Max Verstappen, joka jäi britistä noin kaksi sadasosaa. Kolmanneksi ehti Ferrarin Carlos Sainz. George Russell sekä Sergio Perez täyttivät viiden kärjen. Suomalaiskuski Valtteri Bottas harjoitteli 12:nneksi nopeiten.

Perjantaina ajetaan vielä toinen tunnin mittainen harjoitus, joka käynnistyy kello 18:00 Suomen aikaa. Avausharjoituksen tuloslista alla.

Espanjan GP:n 1. harjoitukset

 1. Lando Norris, McLaren
 2. Max Verstappen, Red Bull +0,024
 3. Carlos Sainz, Ferrari +0,344
 4. George Russell, Mercedes +0,386
 5. Sergio Perez, Red Bull +0,464
 6. Oscar Piastri, McLaren +0,639
 7. Lewis Hamilton, Mercedes +0,683
 8. Esteban Ocon, Alpine +0,858
 9. Fernando Alonso, Aston Martin +0,994
 10. Alex Albon, Williams +1,189
 11. Charles Leclerc, Ferrari
 12. Valtteri Bottas, Sauber
 13. Pierre Gasly, Alpine
 14. Lance Stroll, Aston Martin
 15. Daniel Ricciardo, RB
 16. Zhou Guanyu, Sauber
 17. Kevin Magnussen, Haas
 18. Logan Sargeant, Williams
 19. Oliver Bearman, Haas
 20. Yuki Tsunoda, RB

LUE LISÄÄ