Brittijulkaisu Daily Mail raportoi perjantaina, että Ferrarin superlupaus Oliver Bearman on tehnyt sopimuksen F1-talli Haasin kanssa.

Bearman on nähty tositoimissa kuninkuusluokassa kertaalleen. Alkukaudella nuori britti paikkasi umpilisäketulehduksesta toipuvaa Carlos Sainzia, ajaen pisteille Saudi-Arabian osakilpailussa.

Samalla nuorukaisesta tuli Ferrari-historian nuorin kuljettaja, sekä nuorin brittikuski koko sarjan historiassa.

F2-sarjassa Prema-tallin riveissä ajava Bearman ei ole kuitenkaan säväyttänyt junioriluokassa. Toista kauttaan sarjassa ajava Bearman on vasta pistetaulukon 13:a.

Haas on Bearmanille tuttu talli. Hän pääsi ajamaan harjoitussession tallin kanssa noin kuukausi sitten Imolassa. Haasin sekä Ferrarin yhteistyö tiedetään, joten akatemiakuskin siirtyminen amerikkalaistalliin ei tule yllätyksenä.

Uutinen on ikävä Valtteri Bottaksen kannalta. Suomalaiskuljettaja on vieläkin vaille sopimusta ensi kaudelle. Sauber/Audin projekti ei näytä haluavan suomalaista mukaansa, ja Williams on kääntänyt katseensa Sainzin suuntaan. Suomalaisen mahdollisuudet varmistaa ajopaikka hupenevat entisestään Bearmanin siirtyessä Haasille.

LUE MYÖS: