F1-talli Haasin raportoidaan hylänneen Sauber-kuski Zhou Guanyun taustajoukkojen tarjoaman jättimäisen rahapaketin.

Zhou on yksi kuluvan kauden kisakuskeista ilman ajopaikkaa ensi kaudeksi ja Auto, Motor und Sportin F1-reportteri Michael Schimdtin mukaan Haas on sanonut ei Zhoun mukana tuleville miljoonille. Schmdtin mukaan amerikkalaistallille oltaisiin valmiita lyömään 35 miljoonan euron edestä rahaa kiinalaiskuskin ajopaikkaa vastaan.

Haas on vielä vahvistamatta ensi kauden kuskikokoonpanoaan ja F1-lupaus Oliver Bearmanin on spekuloitu olevan tällä hetkellä vahvimmin kiinni toisessa penkissä. Kevin Magnussenin ei uskota saavan jatkosopimusta ja mediassa on hurjan kuskiruletin myötä pyöriteltu yhtä sun toista kuljettajaa myös amerikkalaistallin autoon. Schimdt uskoo Alpinelta muihin maisemiin siirtyvän Esteban Oconin olevan Zhouta vahvempi ehdokas Haasille.

– Sanoisin, että Ocon tulee olemaan Haasilla Bearmanin kanssa, vaikka Zhou on linkitetty suuren rahamäärän kanssa. Puhetta on ollut 30-35 miljoonasta eurosta, avaa Schimdt.

– He eivät kuitenkaan voi tehdä sitä, koska Bearman on tulokas. Hänen tallikaverinaan täytyy olla joku, joka kerää varmasti pisteitä ja Zhou ei ole sellainen, tuumasi Schimdt.

Oconin lisäksi Haasiin on yhdistetty myös suomalaiskuski Valtteri Bottas, joka on väläytellyt jatkuvasti olevansa varma ajamisestaan ensi kaudellakin F1-sarjassa.

LUE LISÄÄ