Emilia Romagnan GP:n nokkimisjärjestys näyttää muuttuneen rajusti totutusta.

F1-sarjaa mielin määrin viime vuosina hallinnut Red Bull näyttäisi menettäneen paikkansa kuninkuusluokan kärjessä. Kolmen vapaan harjoituksen jälkeen talli ei ole edes kolmanneksi nopein pehmeällä rengasseoksella. Myös pitkät simulaatiot pitävät Max Verstappenin sekä Sergio Perezin kaukana kärjestä.

Kaksi viikkoa sitten McLaren lähetti myrskyvaroituksen energiajuomatallille Lando Norrisin ajaessa voittoon Miamissa. Nyt McLaren sekä Ferrari näyttävät nopeammilta. Verstappen oli selkeästi huolissaan tallin vauhdista perjantain harjoitusten jälkeen.

– Olimme ihan helvetin hitaita. Kaikki tuntui huonolta, emmekä olleet lähelläkään Ferraria nopeissa tai pitkissä simulaatioissa, Verstappen manasi toisen harjoituksen jälkeen.

Surkean startin Red Bullin viikonloppuun kruunasi Perezin ulosajo kolmannen harjoituksen lopussa. Kaiken autosta irti ottanut Perez teki ajovirheen Imolan vaativalla radalla ja ajoi seinään. Vahingot eivät olleet suuria, mutta selkeä pidon puute ei lupaa hyvää tallille aika-ajoa ajatellen.

Kolmannen harjoituksen nopein McLarenin Oscar Piastri. Aussikuski peittosi tallikaverinsa sekä Ferrarit lähes puolella sekunnilla. Italialaistalli ei kuitenkaan saanut lopussa nopeaa kierrosta ajetuksi Perezin kolarin takia.

LUE MYÖS: