Monacon kisaviikonlopun viimeinen harjoitus saatiin päätökseen lauantai-iltapäivänä.

Session nopeimman ajan kellotti Ferrarin Charles Leclerc. Kotikisassaan ajava monacolainen on ollut omissa lukemissaan nopeilla kierroksilla, jättäen selkeästi reilusti vauhtia vielä iltapäivän aika-ajoon.

Puheenaiheeksi nousee kuitenkin Red Bullin vauhdin puute, sekä Max Verstappenin turhautuminen. Hollantilainen oli harjoitusten toinen, mutta jäi silti lähes kaksi kymmenystä Leclercistä. Verstappen valitti auton vauhdista koko session läpi, turhautuen lopussa täysin.

Verstappenin viimeinen aikakierros jäi kesken, kun viimeiselle sektorille miehittyneet kuljettajat olivat hollantilaisen tiellä. Tästä tulistuneena kolminkertainen maailmanmestari kurvasi koko jonon eteen, ja hidasteli tarkoituksella, estäen kuljettajien lähdön omalle aikakierrokselleen. Tuomaristo tutkii Verstappenin törttöilyn session jälkeen.

Toinen Red Bulleista, Sergio Perez oli viides, yli puoli sekuntia kärkiaikaa perässä. Myös meksikolainen valitti suorasanaisesti tallin vauhdista vaativalla katuradalla. Verstappen on napannut paalupaikan jokaisessa kauden osakilpailussa. Harjoitusten perusteella tämä putki on kuitenkin katkeamassa.

Mainiota viikonloppua ajanut Lewis Hamilton oli kolmas, jääden kolme kymmenystä Leclercistä. Viime viikkoina kunnostautunut McLaren oli noin puoli sekuntia Ferrarin nopeinta aikaa perässä.

Valtteri Bottaksen aamupäivä päättyi vain reilun 10 minuutin jälkeen suomalaisen ajaessa seinään. Sauberilla on kiire parsia Bottaksen auto kasaan aika-ajoihin mennessä.

LUE MYÖS: