Formula 1 -sarjan pomot ovat ryhtyneet toimenpiteisiin, jotta kilpureihin saataisiin jatkossa enemmän väriä.

Taustalla on parin viime kauden aikana lisääntynyt paljaan hiilikuidun määrä F1-autoissa, jolla tallit ovat yrittäneet säästää painoa. Tämä on kuitenkin johtanut siihen, että eri tallien autoja on välillä vaikeaa erottaa toisistaan. Motorsportin mukaan alkukaudelta saatujen kokemuksien perusteella etenkin keinovalaistuksessa ajettavissa kisoissa joitakin autoja on ollut vaikea erottaa tietyistä kuvakulmista.

Tallien kanssa on ryhdytty keskusteluihin asiasta ja tavoitteena olisi jo ensi kaudeksi saada kilpureihin enemmän väriä, jotta autot olisi helpompaa erottaa toisistaan. Kärpäsestä onkin muodostumassa härkänen, sillä FIA ja ja F1-pomot eivät haluaisi luoda asian tiimoilta tiukkoja sääntölinjauksia, vaan taustalla on vain fanien parempi palveleminen.

– Emme halua luoda säännöksiä värityksistä, mutta me haluamme autojen erottuvan paremmin toisistaan, kommentoi FIA:n yksipaikkaisten kilpa-autojen pomo Nikolas Tombazis tilannetta.

Asia nostetaan käsiteltäväksi F1-komission seuraavassa kokouksessa.

LUE LISÄÄ