Lewis Hamiltonin lauantai oli kaksijakoinen.

Aamulla seitsenkertainen maailmanmestari ylsi Kiinan F1-sprintissä peräti toiseksi. Tulos oli Hamiltonille paras miesmuistiin. Vain muutama tunti myöhemmin ilo muuttui katastrofiksi, kun Hamilton karsiutui aika-ajoista jo ensimmäisessä osiossa. Hamiltonin lähtöruutu on vasta 18:s.

Brittimestari oli luonnollisesti käärmeissään ajon jälkeen. Hamilton puhui Sky Sportsille Mercedeksen tehneen suuria ajoasetus-muutoksia hänen autoonsa sprintin jälkeen. Tämä vaikeutti Hamiltonin mukaan ajamista.

– Talli teki massiivisia muutoksia auton säätöihin sprintin jälkeen, hän aloitti.

– Minun on vain yritettävä parhaani huomenna. 18:s lähtöruutu on kuitenkin aika surkea. En uskonut että muutokset voisivat ainakaan huonontaa autoa, mutta niin kävi. Sellaista paskaa se välillä on.

Hamiltonin entinen tallikaveri sekä Sky Sportsin asiantuntija Nico Rosberg piti Hamiltonin kommentointia asiattomana. Saksalainen nosti huomiota Hamiltonin kahteen ajovirheeseen aika-ajoissa, jotka pitivät britin pois jatkopaikasta.

Hamilton vastasi Rosbergille välittömästi.

– En minä ole tallia syyttänyt missään vaiheessa. Se ei ollut minulta mikään paras kierros.

– Tuulenpuuska aiheutti ajovirheeni mutkassa 14. En vain saanut autoa tottelemaan.

Hamilton jättää Mercedeksen yli 10 vuoden yhteistyön jälkeen. Kokenut britti siirtyy Ferrarille Carlos Sainzin tilalle.

LUE MYÖS: