Sauberin suomalaiskuski Valtteri Bottaksen kausi alkoi lähestulkoon surkeimmalla mahdollisimmalla tavalla.

Ruudusta 16 matkaan lähteneen Bottaksen kilpailu vaikeutui jo avausmutkassa, kun hän jäi pahasti pussiin edellä toheloineen Nico Hülkenbergin takia. Suomalaisen kilpurin etusiipi vaurioitui tilanteessa ja Bottas jäi samantien pääletkasta muutaman sekunnin päähän.

Vauhtia ei ollut nousemaan takaisin taistoon paremmista sijoista ja lopulta kilpailun pilasi totaalisesti toinen varikkikäynti, johon tuhraantui aikaa 52 sekuntia vasemman eturenkaan kiinnitysvaikeuksien takia. Vauhtia ei löytynyt, eikä onnikaan ollut myötä.

– No ei oikeen ollut, että paljon huonoa säkää ekasta mutkasta asti ja jouduin siinä sandwitchiin. Edestä ja takaa tuli osumaa, harmitteli Bottas kilpailun starttia.

– Siinä meni pari sijaa ja isoin juttu oli toki se pit stoppi, että 52 sekkaa oli vähän liikaa. Siinä oli vasemman mutterin kanssa joku ongelma, mikä täytyy tutkia tarkasti.

Bottakselta udeltiin Viaplayn lähetyksessä fiiliksiä auton yleisfiiliksestä ja siitä, että onko sillä tällä hetkellä realistista kaasutella pistetaistoon asti.

– No tällä hetkellä aika-ajoissa Q3 on kaukana, mutta täällä oli aika viiletä olosuhteet, että voi olla parempi muualla, jatkaa suomalaiskuski.

Toivoa kuitenkin on paremmasta, sillä tallikaveri Zhou Guanyun kilpailu ei ollut hassumpi ja hätyytteli pitkään viimeistä pistesijaakin kilpailussa.

– Kisavauhti näytti ihan hyvältä ja tiimikaveri näytti sen. Päivityksiä on myös kohta tulossa, veisteli Bottas.

Bottas oli koko kilpailun toiseksi viimeisenä maaliin tullut kuljettaja. Kilpailun voitti ylivoimaiseen tyyliin Red Bull -tallin Max Verstappen.

LUE LISÄÄ