Red Bull -talli on hyllyttänyt Christian Horneria kohtaan sisäisen tutkinnan aloittaneen naistyöntekijän, raportoi BBC.

Horneria syytettiin asiattomasta käytöksestä naisalaistaan kohtaan. Nimettömäksi jäänyt työntekijä toi asian Red Bullin organisaation johtoportaan tietoon joulukuussa. Talli palkkasi ulkopuolisen tahon tutkimaan syytteitä. Päivä ennen kauden ensimmäistä virallista ajopäivää Red Bull tiedotti tutkinnan päättyneen ilman näyttöä Hornerin asiattomasta käytöksestä.

Vain päivää myöhemmin noin 150 eri tahoa F1-piireissä sai kuvankaappauksia Hornerin sekä syyttäjän viestiketjuista, jotka todistaisivat Hornerin käytöksen olleen asiatonta. Kuvien aitoutta ei ole toistaiseksi voitu todistaa, joten Red Bull ei ole avannut tutkintaa uudestaan.

Syytökset tehnyt naistyöntekijä on tänään kuitenkin poistettu Red Bullin työtehtävistä. BBC:n mukaan syyttäjä saa koko palkkansa, mutta töitä hän ei saa toistaiseksi tehdä. Virallisen tiedotteen mukaan syyttäjällä on oikeus valittaa Red Bullin ratkaisusta tutkintaan liittyen.

Talli on itse kieltäytynyt kommentoimasta tilannetta.

LUE MYÖS: