Formula 1 -kauden avaavan Bahrainin GP:n kolmannet vapaat harjoitukset on ajettu. Nopeimman ajan ennen alkuillan aika-ajoja noteerasi Ferrari-tallin Carlos Sainz.

Talleilla ei ollut kummoinen hinku session aluksi mennä kiertämään rataa ja noin kymmenen minuutin kohdalla saatiin ensimmäisiä autoja radalle. Haasteena kuskeilla ja tiimeillä oli avausharjoituksen tapaan olosuhteet, sillä kolmannen harjoituksen auringonpaiste ei vastaa iltavalaistuksessa ajettavaa aika-ajoa.

Noin 20 minuutin kohdalla vasta kolmella kuskilla oli ajat taulussa. Red Bull -kuljettajat eivät olleet eiliseen tapaan vieläkään kovin tyytyväisiä autojensa toimintaan. Sergio Perez raportoi vastaavista tuntemuksista kuin Max Verstappen, kun auton vaihteisto ei vastannut toiveita. Energiajuomatalli vaikutti kuitenkin saavan palikat järjestykseen Verstappenin raportoidessa nopean kierroksensa jälkeen auton tuntuvan hyvältä. Red Bullin suoravauhdista päätellen laitteista ei oteta vielä juurikaan huipputehoja irti, joten todelliset vastaukset mestaritallin sekä muiden todellisesta iskukyvystä saadaan illan aika-ajoissa.

Lopulta nopeiden vetojen jälkeen tuloslistan kärjessä komeili siis Sainz, joka oli lähes puolitoista kymmenystä nopeampi kuin toiseksi ehtinyt Aston Martinin Fernando Alonso. Kolmanneksi ylsi kolminkertainen mestari Verstappen, ennen Ferrarin Charles Leclerciä ja McLarenin Lando Norris täytti viiden kärjen.

Erot eivät olleet kärjessä suuria, joten aika-ajoista voi odottaa jännittävää ja monet odottavat edelleen vesi kielellä Red Bullin todellista vauhtia. Suomalaisittain viimeinen harjoitus ei nostanut odotuksia, sillä Valtteri Bottas ehti Sauberillaan sijalle 17 jääden kärjestä noin 1,2 sekuntia.

Spekulaatiot saadaan lopettaa myöhemmin perjantai-iltana, kun aika-ajot starttaavat kello 18:00 Suomen aikaa. Kolmannen harjoituksen tuloslista alla.

Jos upotus ei näy laitteellasi, näet sen painamalla tästä.

Formula 1

@F1
FP3 CLASSIFICATION

The two Spaniards lead the way ahead of the first qualifying of the season

#F1 #BahrainGP

LUE LISÄÄ